Vacogás a könyvtárban

Említettem már, hogy nagy szenvedélyem az irodalom és így gyakran járok könyvtárba is, hogy újabb jó regényeket, novellákat és versesköteteket találjak. Egyik barátnőmmel, aki csoporttársam volt az egyetemen, minden szombat délelőtt ez a közös fix programunk, hiszen neki is nagyon hasonló az érdeklődési köre az enyémhez.

Nem történt ez másképp múlt héten sem, amikor a szokott módon reggel 9-kor találkoztunk a könyvtár bejárata előtt. Szerencsére szabad volt a kedvenc asztalunk, ahonnan olyan szép kilátás nyílik és a fényviszonyok is ideálisak az olvasáshoz. Le is pakoltuk ide a cuccainkat és elindultunk könyvvadászatra. A barátnőm a történelem szekció, míg én a kortárs irodalom felé vettem az irányt. Beletellett vagy fél órába mire mindketten megtaláltuk az eheti célpontot, de pont egyszerre huppantunk le vele a bársony borítású székekbe. Épp belemelegedtünk az olvasásba, amikor azt éreztem, hogy bár elég jól felöltöztem, mégis szinte vacogok. Megkérdeztem a barátnőmet, hogy vajon én leszek beteg, vagy tényleg hideg van? Azt felelte, hogy bár ő egyáltalán nem fázós, de ez a hőmérséklet tényleg elég hűvös. Jobb ötlet híján mindketten belebújtunk a kabátunkba és úgy folytattuk az olvasást.

Kisvártatva arra lettünk figyelmesek, hogy szerelők mennek át a helyiségen és nekilátnak a fűtésrendszer megjavításának. Ez aztán gyorsan ment! – bökte ki a barátnőm. Végül is igaza van, nem szokványos, hogy egy probléma keletkezésétől számítva egy óra múlva megjelenjen a segítség. Láttam, hogy a gázkészülék átvizsgálásával kezdték a feltárást és utána haladtak tovább a csőrendszer és a radiátorok felé. Elég régi épületről beszélünk, így nem tartom kizártnak, hogy a régi vascsövek rozsdásodtak be, sőt  talán meg is repedhettek a hosszú évek alatt. Mindenesetre a szerelők nagyon alaposnak és profinak tűntek, néhány óra alatt megtalálták és el is hárították a problémát. Még javában olvasgattuk a könyveinket amikorra végre újra kellemesen meleg lett és indulni készültek. Eszembe jutott, hogy milyen jól jönne egy ilyen szakértő segítség az építkezésen, ahol a nagybátyámék új családi háza épül. Szuper lenne, ha mindent egyből jól és precízen telepítenének leendő otthonukba, így később nem kellene vesződniük a hasonló problémákkal. Ezért gyorsan felpattantam és elkértem a weboldal címét, ahol elérhetem őket: fűtésszerelés gyorsszolgálat. Megköszöntem a szerelőknek, hogy megmentették a délelőtti programunkat, illetve előirányoztam, hogy beprotezsálom őket a nagybátyáméknak.

fűtésszerelés gyorsszolgálat

Nemsokkal ezután hazaindultunk barátnőmmel, hogy a kalandos délelőttöt megkoronázzuk egy finom ebéddel. Miközben vártuk, hogy kihozzák az ételeket, megcsörgettem a nagybátyám, hogy elújságoljam neki, milyen profi szolgáltatásra bukkanttam, ami neki is a segítségére lehet. Azt mondta, hogy pont jókor hívtam, mert épp most ért abba a fázisába az építkezés, hogy a fűtési rendszert beszereljék. De felmerült a kérdés, hogy pontosan hova szállnak ki a szerelők, hiszen ez az új ház nem Budapesten, hanem az agglomerációban található. Gyorsan rágugliztam a telefonomról, és kis keresgélés után rábukkantam, hogy nemcsak a fővárosban, hanem egész Pest megyében ingyenes a kiszállás, amennyiben ténylegesen történik munkavégzés is. Így az sem okozott problémát, hogy egészen Leányfaluig ki kellett menniük.

Pár nap múlva, a szerelési munkálatok végeztével megcsörrent a mobilom és a nagybátyám hívott. Elújságolta, hogy már lassan be is tudnak költözni az új családi házukba, hiszen a legfontosabb dolgok, a víz, áram és a fűtés már be van kötve, hála a fűtésszerelés gyorsszolgálatnak. Nagyon örültem a jó hírnek, már alig várom a házavató bulit!