Új monitort vett az irodalomkedvelő barátnőm

Én egy humán szakközépiskolába jártam, dráma tagozatra. Bevallom, a „humán” szócska volt az, ami miatt ez az iskola állt nyolcadikos koromban a listám élén. Sosem szerettem a matekot, és a reálos tárgyakat, és abban bíztam, hogy itt ezek kicsit háttérbe szorulnak majd. Persze nem így volt, de cserébe nagy hangsúlyt fektettek az irodalomra, a színjátszásra és magára a dráma műfajára is. Valójában, így utólag azt mondom, hogy az, hogy dráma tagozatos voltam, sokkal többet adott nekem, mint gondoltam. A mai napig szívesen olvasom magyar költők verseit, és mindig örülök, ha olyat sikerül olvasnom, amit azelőtt nem ismertem. De a kedvenc költőm, Radnóti Miklós verseit annyira szeretem, hogy mindig olyan, mintha először olvasnám. Minden verse fantasztikus.

A baráti körömben egy ember van rajtam kívül, aki hasonló módon kedveli a magyar irodalmat, olyannyira, hogy magyar szakon tanult tovább az egyetemen. Legutóbb, amikor nála jártam, videókat néztünk a számítógépén, amikor is egyszer csak elsötétült a monitor. Bármit is csináltunk vele, nem sikerült működésbe hozni. Tönkrement. Bár van laptopja, de a munkája miatt fontos neki az asztali számítógépe, úgyhogy azonnal neki is álltunk egy új monitor felkutatásának.

Kérdeztem tőle, hogy mi alapján keresgéljek, mennyire számítanak a monitor árak, mekkora képernyőre van szüksége, milyen márka, milyen színű legyen.

Azt mondta, hogy a monitor árakkal ne foglalkozzak, mert úgyis drága lesz.

Emlékeztem egy webshopra, amiről még korábban hallottam, úgyhogy ott kezdtem a keresést – spoiler, hogy ott is fejeztem be. Ez a webshop pedig a bestmarkt.hu. A Best Markt-nak egyébként van egy üzlete is a IX. kerületben, ami egyben szerviz is. Szóval, ha egy náluk megvásárolt termék elromlik, és még van érvényes garancia rajta, akkor ide lehet fordulni segítségért.

Szóval, visszatérve a monitorokhoz: a barátnőm által megszabott paraméterek szerint keresgéltem, amit egy nagyon hasznos találati szűrő segítségével könnyedén meg is tudtam tenni. Igaz egy kicsit kibővítettem a feltételek listáját, amint megláttam, hogy kapható érintőképernyős és hangszórós monitor is. Bár ezeknek a monitoroknak az ára logikusan egy kicsit magasabb, de gondoltam egy próbát megér. Amúgy is egy érintőképernyős monitor nagyon hasznos akkor, ha például tönkremegy az egér vagy a billentyűzet.

Igazából nagyon meglepődtem, mert azt hittem, hogy ilyen monitort százezer forint alatt nem is fogok találni, de nagyobbat nem is tévedhettem volna. A Best Markt webshopján már kevesebb, mint hatvanezer forintért is lehet kapni egy érintőképernyős, hangszóróval is felszerelt monitort. A választás nem erre esett, mert nem felelt meg a többi feltételnek, ezt csupán érdekességképp említettem meg.

A barátnőm végül jó ötletnek találta az érintőképernyős monitort, de egy másikat választott, mégpedig egy Acer márkájú, 27” méretű, dönthető monitor mellett döntött. Természetesen egy ilyen monitor ára viszonylag magas, de egy hozzáértő ismerősünk szerint így is nagyon jó áron sikerült hozzájutni.