Találjunk könnyen munkát, hogy ne csak a verselésből éljünk

A magyar irodalommal egészen problémás múltam van. Ez főleg arra vezethető vissza, hogy az irodalom oktatás nem éppen volt a legmagasabb színvonalú az én iskolámban. Sajnos szerintem minden dolog, amit erőltetve tanítanak a gyerekeknek, arra van kárhoztatva, hogy később negatívan tekintsünk rá. Nem számít, hogy valójában milyen értéket képviselnek ezek a művek. A legegyszerűbb példa az egészre az, hogy gyerekként imádtam a fizikát, most meg beleborzongok, ha arra gondolok, hogy milyen volt fizikaórán felelni.

Ettől függetlenül a magyar irodalmat szerencsére képes voltam újra felfedezni, most már nem az iskola lencséin keresztül. Rengeteget adott a személyiségemhez és egy kicsit azt is meg tudtam érteni, hogy mi teszi különlegessé a mi kis országunk irodalmát. Mostanában persze szabadidőmben főleg másféle könyveket olvasok, de a szívemben mindig lesz helye a magyar szépirodalomnak.

Az élet azonban nem állhat csak abból, hogy az ember a művészetet hajszolja, mivel valamiből meg is kell élni. Egyetemista koromban én is szembetaláltam magamat ezzel a problémával, és nagyon örültem, hogy a topiwork.hu oldala megsegített engem a munkakeresésben. Hosszú ideje nem találtam akkor már munkát és az egyik barátomnak pont erről panaszkodtam, mikor szóba hozta a topiwork.hu oldalát. Azt mondta, hogy ő itt nagyon rövid időn belül talált magának munkalehetőséget.

Kaptam az alkalmon és amint hazaértem, be is írtam a keresőbe, hogy topiwork.hu. Nemsokára már el is kezdtem az oldal böngészését és az első benyomások nagyon pozitívak voltak. Le voltam döbbenve attól, hogy az oldal ilyen letisztult és ennyire érthetően van kialakítva. A munkakeresés világa szerintem leginkább egy labirintushoz hasonlít, a topiwork.hu azonban képes volt ezt az egészet leegyszerűsíteni.

Ezt pedig főleg a munkahely kereső funkcióval tudták elérni, amit többféleképpen is lehet használni. Ha valaki már tudja, hogy mit szeretne dolgozni, akkor van a legkönnyebb dolga, mivel elég csak beírni az adott terület megnevezését. Ha van ezzel kompatibilis lehetőség, akkor azonnal ki is fogja adni a kereső. Sokan járnak azonban az én cipőmben, és ennyi idősen még nem tudják pontosan, hogy mit szeretnének dolgozni.

Nekünk találták ki a kategóriák rendszerét, ahol elég csak címszavak közül választani és máris elkezdhetjük böngészni az ehhez tartozó munkákat. Tanulmányaim miatt én a gazdasági vonalon akartam elindulni, úgyhogy kiválasztottam az ehhez tartozó ikont. Teljesen meg voltam lepődve, hogy mennyi gyakornoki állás érhető el náluk. Ezek azért jobbak, mint a sima diákmunkák, mivel akár a jövőnket is megalapozhatja egy ilyen munkalehetőség. Ráadásul a gyakorlatban is kipróbálhattam végre a tanulmányaimat.

A topiwork.hu oldalától tehát perspektívát kaptam arra, hogy mit tudok majd kezdeni később a diplomámmal. Ezen kívül azonban más információt is biztosítottak. Mint például, hogy milyen feltételei vannak az adott munkának és mennyi a bérezés. Utóbbinak örültem talán a legjobban, hiszen nem számít, hogy mennyit táncolunk a téma körül, végül ez az, ami igazán érdekli a dolgozót.

Kiválasztottam pár munkát, amik megtetszettek és legnagyobb meglepetésemre már pár napon belül kaptam visszajelzést. A korábbi tapasztalataimmal ez összehasonlíthatatlan volt. Az topiwork.hu ügyintézői mind nagyon kedvesek voltak és segítettek nekem, ha bármilyen kérdésem volt. Így pedig nemsokára el is kezdhettem dolgozni és búcsút mondhattam a korábbi anyagi gondjaimnak. Nagyon hálás vagyok a segítségükért.