Sok hasznos olvasmányt rejt az internet – nem csak verseket

Gondolom azzal nem mondok sok újat, hogy az irodalom kedvelőinek az internet végtelen örömök tárházát kínálja, ráadásul sok esetben teljesen ingyen. Különleges, hogy sokszor nem is csak egy formában lehet hozzáférni ezekhez a tartalmakhoz, hanem zene, vagy dal, vagy bármi más komplex művészeti alkotás formájában.

De persze azt is nagyon szeretem, hogy nem csak ilyen szórakoztató művészeti tartalmak érhetők el a neten, hanem megoldási javaslatok is hétköznapi problémákra. Például arra az esetre, ha elromlana a laptopom… Belegondolva magamat abba a szituációba, hogy arra kell rákeresnem, hogy professzionális alaplap javítás, annyira nem érzem jól magam. Pedig szerencsére erre az esetre is könnyen találni megbízható megoldást.

A testvéremmel történt néhány héttel ezelőtt, hogy egy hajnali kávéöntögető akciót követően nem annyira akart bekapcsolni a laptopja. Kénytelenek voltunk valami megoldást keríteni, mert ez a munkaeszköze, amit nagyon hosszasan nem tud hanyagolni. Így találtunk rá a PCMentorra, akik legnagyobb szerencsénkre tényleg professzionális módon foglalkoznak az alaplapok javításával. Pedig ez aztán tényleg nem könnyű dolog, hiszen mindent aprólékosan, töviről-hegyire végig kell vizsgálni. Minden alkatrészt, chipet meg kell nézni, hogy mi okozhatja azt, hogy nem működik a gép, hogy nem áll fel a rendszer. Ez pedig – annak is aki még nem látott laptopot – szerintem elég egyértelmű, hogy nem egyszerű és pár perces folyamat. Egy ember tényleg konkrétan akár napokig görnyed az eszköz felett, mire megtalálja, hogy pontosan mivel lehet probléma. Ha ez megvan, akkor ki lehet cserélni azt az alkatrészt, ami miatt nem működik megfelelően (vagy leginkább sehogy) az eszköz. Aztán utána még egy hétig úgymond szemmel tartják és tesztelik, hogy biztosan minden a helyére került-e és valóban az az alkatrész okozta-e a zavart, amit kicseréltek, vagy esetleg összetettebb a probléma. És ha mindent rendben találnak a továbbiakban, akkor visszatérhet a berendezés a boldog tulajdonosához.

Szerencsére nem volt ez másképp a tesómnál se, csak az a pár nap várakozás volt szörnyű, amíg kiderült, hogy menthető-e a rendszer vagy sem. Mert hát ez a laikusok számára mindig benne van a pakliban, hogyha annyit látnak, hogy nem kapcsol be a számítógép. De szerencsére ez a történet vidáman zárult, bár reméljük, hogy most jó darabig nem lesz újra ilyen gondunk.