Imádok hasznos témákról olvasni – az online marketing is ilyen

Az olvasásnak mindig is fontos szerepe volt az életemben. Már egészen fiatal koromtól kezdve ez az egyik kedvenc hobbim: emlékszem, hogy alsós koromban csak úgy faltam a könyveket, naponta kértem kölcsön egy újabb regényt édesapám gyűjteményéből. Nem igazán vagyok válogatós, ami a témákat illeti: a magyar szerzők művei ugyanúgy lekötnek, mint a világirodalom, és a kaszabolós thrillertől kezdve a könnyed ifjúsági regényekig minden érdekel. Ez nem is véletlen, hiszen szeretek mindenbe belekóstolni egy kicsit, és fontosnak tartom azt, hogy változatos témákban legyek legalább valamennyire művelt.

Valamelyik nap láttam egy cikket arról, hogy milyen sokat számít az online marketing a mai vállalkozások sikerességében, és rá kellett jönnöm arra, hogy ez bizony egy olyan terület, aminek még sosem néztem igazán utána. Igaz, hogy saját cég hiányában erre nem is volt eddig szükségem, de ez sosem gátolhat meg abban, hogy bővítsem a tudásomat, szélesítsem a látókörömet egy kicsit. Na meg aztán ki tudja, mikor válik a hasznomra az, amiről azelőtt különösebb ok nélkül, csupán általános tájékozódásként olvastam.

El is kezdtem tehát a kutatásomat, és hamar ráakadtam egy online marketinggel foglalkozó weboldalra, a keresobenelso.hu-ra. Nem is nagyon kellett tovább keresgélnem, ugyanis ezen az egy helyen nagyjából minden össze volt gyűjtve, amit tudni érdemes erről a témáról.

keresobenelso.hu

Hamarosan megtudtam, hogy a sikeres online marketing sokkal összetettebb, mint azt laikusként gondolná az ember. Ha valaki a Google első oldalára szeretne jutni, és ezáltal még több ügyfelet szerezni, az korántsem csak annyiból áll, hogy csinál egy honlapot és feldob a netre még néhány hirdetést. Szükség van bizony komoly és alapos keresőoptimalizálásra, amihez elengedhetetlen a profi módon felépített weboldal, a hivatkozáselhelyezés más oldalakon (linképítés), a megfelelő hirdetések és a rendszeresen frissített hasznos tartalmak. De ez még csak a jéghegy csúcsa, mert az előbb említett szempontok külön-külön is meglehetősen összetettek.

Persze léteznek erre a célra kifejlesztett szolgáltatások, mint amit például a keresobenelso.hu oldalt is fenntartó Keresőben Első nevű cég is nyújt. Ők abban különböznek a versenytársaiktól, hogy nem elégszenek meg a “jó” munkával, hanem a tökéletességre törekednek: arra, hogy te a lehető leghamarabb a lehető legnagyobb hasznot tudd elérni az online marketing segítségével.

Be kell vallanom, hogy hosszú órákat töltöttem el a keresobenelso.hu oldalon, annyira elmerültem az online marketing, azon belül is a SEO, a weboldal készítés, a linképítés és a többi érdekes szempont vizsgálatában. Úgy érzem, hogy rengeteget tanultam a témáról, és meggyőződtem arról is, hogy ha nekem saját cégem lenne a jövőben, akkor biztosan a Keresőben Elsőre bíznám az ügyfeleim bevonzását az interneten keresztül.

Bátran ajánlom Nektek is, hogy nézzetek szét ezen az oldalon, ha már ráuntatok a magyar irodalom klasszikusaira, vagy épp csak egy szünetet tartanátok két regény között. Akinek saját cége van, vagy tervez indítani egyet, annak pedig egyenesen kötelező olvasmány!