Házilag készített szappant adtunk ajándékba a magyartanárnőnek

Amikor középiskolába jártam, egyik kedvenc tárgyam volt a magyar irodalom és eziránti érdeklődésem érettségi után is megmaradt: ma is szívesen olvasok és írok saját kedvtelésemre.

Mikor megszületett a kislányom, tudtam, hogy a könyvek, az olvasás, és az irodalom jelenlétében fogom nevelni. Azt hiszem nem meglepő, hogy iskolásként neki is a magyar irodalom lett a legkedvesebb tantárgya. Nagy örömömre egy kedves és szimpatikus tanárnőhöz került, aki értékelte kreatív ötleteit, valamint az olvasás iránti szenvedélyét. Fogadóórák alkalmával én magam szintén jókat beszélgettem vele, nagyon megszerettük.

Amikor közeledni kezdett a Karácsony, lányom egyik nap azzal jött haza az iskolából, hogy szeretne valami különleges ajándékot készíteni a magyartanárnőnek. Helyeseltem az ötletet, és rögtön az eszembe is jutott valami. Egyik barátnőm maga készíti el az otthoni kozmetikai termékeit, és sokat mesélt már nekem erről a tevékenységről. Arra gondoltam, csináljunk a tanárnőnek valamit ami hasznos és szép is, például egy kézműves szappant. Szerencsére a lányomnak is tetszett az ötlet. Fel is hívtuk a barátnőmet, hogy tanácsokat kérjünk tőle. Sajnos csak az üzenetrögzítője kapcsolt be, azonban nemsokkal később küldött egy üzenetet a messengeren. Éppen külföldön volt, ezért nem tudta felvenni a telefont, de amikor megírtam neki, hogy miért kerestem, azonnal átküldött egy linket: https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok. Érdeklődve kattintottam rá.

Egy kézműves kozmetikai termékek készítésével és alapanyagaival foglalkozó weboldalra, a Pipere Porta honlapjára vezetett. A link közvetlenül a különböző színezőket bemutató bejegyzésre mutatott, de nagyon egyszerű volt a többi termék megtalálása is. Sokféle alapanyag elérhető volt, mindent megtaláltunk, amire csak szükségünk lehetett az első szappanunkhoz.

A weboldalon lévő blog cikkekből is többet elolvastunk. Ezekből hasznos tanácsokat kaptunk a szappankészítéssel és színezéssel, illatosítással kapcsolatban. A kedvencünk a Divatos körömvirágos című lett, saját szappanunkat is ez alapján készítettük el. Tetszett a blog írójának közvetlen és érthető stílusa. Mindenhez csatolt részletes magyarázatokat, a készítés fontosabb állomásait pontokba szedte és képekkel is bemutatta. Nagy lelkesedéssel fogtunk hozzá a kézműveskedéshez, és végül hála a honlapnak, na meg persze a barátnőmnek, szép színes és illatos szappant sikerült készítenünk.

Később kiderült, hogy barátnőm véletlenül küldte nekünk a https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok linket, eredetileg a Pipere Porta nyitóoldalát szerette volna megosztani. Mondtam is neki, nagy szerencse volt, hogy mégis ezt küldte, mert magamtól nem jutott volna eszembe első szappankészítésünk alkalmával, hogy színezni is lehet a szappant. Az pedig külön segítséget nyújtott, hogy a “Színes, de mivel?” című blog bejegyzésben utasításokat is találtunk azzal kapcsolatban, hogy mikor melyik típusú színezőt érdemes alkalmazni.

A honlapon nem csak szappanokkal, hanem egyéb termékekkel kapcsolatos hozzávalók, bejegyzések is voltak, mint például a szilárd testápoló tömb készítése. Gyertyakészítéshez is megtalálhatóak az alapanyagok, színezők és illatok. A bejegyzések mellett hasznosak lehetnek az oktatóvideók is, melyekben nem csak olvashatjuk, de meg is nézhetjük, hogyan készül el egy-egy termék házilag.

Egy külön fülre kattintva a szállítással és fizetéssel kapcsolatos információkat tekinthetjük meg. Ezek is – mint minden egyéb a honlapon – átláthatóan és érthetően vannak feltüntetve.

A kezdeti sikerünkön fellelkesülve elhatároztuk, hogy a későbbiekben többször is készítünk majd szappanokat és egyéb kozmetikai termékeket. Kitűnő ajándékötlet lehet bárkinek, aki szereti a kézműves termékeket, a tisztaságot, és a jó illatokat. Az sem egy utolsó szempont, hogy a házilag gyártott termékek a környezetvédelemben is fontos szerepet játszhatnak.