Hagyományőrzés, annak megint egy újabb módját követve

Sokszor írtam már a hagyományok ápolásának fontosságáról. A magyar irodalmi örökség végtelenbe hajlóan fejti ki, micsoda kulturális hagyaték az, amit ez az ország őriz. Mivel igazi, ezeréves kultúrnemzet vagyunk, íróink hagyatékában aztán végképp van lehetőségünk megismerni például az öltözködési, ruházkodási szokásainkban található egyedi örökséget.

És ezt az örökséget ápolni is jó – aktívan, és nem csak tudni jó a létezéséről… A feleségem például egy hagyományőrző egyesület munkáját segítve varr korhű ruhákat. Már egy kisebb színház előadásaira is, annyira sokan megismerték, és nagyon becsülöm érte. És mind becsüljük a varrogepguru.hu-t itthon, mert ellátja az ennyire elhivatott embereket mindenféle eszközzel, olyan széles termékpalettán, ami egészen egyedi Magyarországon.

Varrógépek – Varrógépguru webshop kínálatában tehát már egy magasabb szint, mint amit azok képviselnek, akik csak átlagfelhasználókban gondolkodnak. Ugyanakkor minden átlagfelhasználó és kis felhasználó is megtalálja itt szinte biztosan, amit keres. És ugyanez elmondható a nagy felhasználókról is, akik ipari minőséget és színvonalat vadásznak az termékekben – na ők is otthon fogják érezni magukat a Varrógépguru-n.

Hogy miért? Ipari- és háztartási varrógépek mellett tehát olyan kategóriák is vannak, mint gombfelvarrógép, gomblyukasztógép és (bár a kínálat változik) többnyire ezek mind nagy választékban. Fedezőgép, hímzőgép, gyorsvarrógép, reteszelőgép, kéttűs gyorsvarrógép, stircelőgép és alkatrészek alkategória (lámpa, motor, talp, pedál, olaj stb.). És eddig még csak egy nagykategóriát emeltem ki, ráadásul nem tértem ki rá, mennyiféle márkába és brandbe tartozó a választék. Mert ezek alapján is rákereshetünk például a varrógépekre. Ha Singert szeretnénk, böngészhetjük csak a Singer gépek listáját, ha Brother terméket, akkor meg azokat és ilyen nagy névből is van jó pár, külön kiemelt az oldalon… Győződjetek meg magatok is ezekről: Varrógépek – Varrógépguru.

A feleségemről már írtam, hogy nem épp átlagfelhasználásra (de azért nem is iparira), hanem különleges kihívások megoldására kondicionálta magát a varrás világán belül. Ezért aztán többször is váltott már gépet, mert volt, amikor egy fajta ruhatípust varrt, aztán utána felkérték valami teljesen másra. Érdemes végigolvasni, hogy egyetlen márkán, akár Singeren belül mit ajánlanak erős anyagok varrásához, vagy melyik eszköz való csak könnyedebb feladatok megoldására és még sorolhatnám. Minden specializálódott mára, így a varrógépek is, noha akkor, ha valami általános kéne nekünk, itt szintúgy megtaláljuk.

Saját magukról azt írják, a fő szempontjaik közt a minőségi kiszolgálást tartják és a mindenkori jó ár-értékarányt. Amire szükség is van egy ilyen őrült világban, amit élünk, és ahol már minden, hónapról hónapra túlárazódik. Kiemelik még a 25 év tapasztalatot, ami nekem az első számú meggyőző érv lenne, ha én vennék valamilyen terméket. Tényleg vessetek rájuk egy pillantást, ha kicsit is érdekel az ilyesmi, mert a legjobb ezen a területen szerintem (szerintünk): Varrógépek – Varrógépguru!

Varrógépek - Varrógépguru