Gimnáziumi legjobb barátom antikváriumot nyitott

A múlt hétvégén 20 éves gimnáziumi osztálytalálkozón voltam, és meg kell, hogy mondjam, fantasztikus élményekkel, rengeteg energiával telve tértem haza. Csodálatos volt találkozni az olyan régóta nem látott osztálytársakkal, kedves ismerősökkel.

Nagyon örültem neki, hogy eljött a gimnáziumi legjobb barátom is, akit már tényleg sok éve nem láttam, és borzasztóan érdekelt, hogy mi lehet vele. Azt tudom róla, hogy magyar tanári diplomát szerzett, ami nem csoda, hiszen ő volt az kamaszoromban, akivel mindig is meg tudtam osztani az olvasmányélményeimet, és akivel az irodalom iránti közös rajongásunk mindig is összekötött.

Igen meglepődtem, amikor arról szereztem tőle tudomást, hogy otthagyta a tanári hivatását bár igen fájó szívvel, úgy érezte, hogy anyagilag nem halad egyről a kettőre, és váltania kell. Mindenesetre kiderült, hogy nem szakadt el teljesen a szenvedélyétől: egy antikváriumot nyitott az év elején.

Teljesen ledöbbentem, hiszen kiderült, hogy éppen annak az antikváriumnak a tulajdonosa, amelyet néhány hónapja én is lelkesen látogatok, hiszen mi meg nemrégiben költöztünk új helyre, és muszáj volt rögtön feltérképeznem a lehetőségeimet a könyvesboltokkal kapcsolatban.

Tudni akartam minden részletet erről a dologról kezdve azzal, hogy hogyan jött az ötlet, a kialakításon keresztül a megnyitásig. Mint megtudtam, nem volt egyszerű folyamat, és bizony kritikus pontok is akadtak, amikor úgy festett, talán soha nem jön létre, amit eltervezett. Persze, sejtettem, hogy nehézségekbe ütközött, mert még nem hallottam olyan vállalkozóról, akinek könnyen ment volna a kezdeti időszak, mindenesetre úgy néz ki, hogy az antikváriumnak sikere van.

Nagy teherbírású polc

Kedves volt osztálytársam azt mondta, hogy minden nehézség ellenére azért voltak dolgok – még ha kevés is -, amelyek könnyedén alakultak. Ezek között említette az üzlet raktárának kialakítását. Elmesélte, hogy egy Rackinglog nevű céggel dolgozott együtt azon a projekten, és hogy rendkívüli módon meg volt elégedve. A Rackinglog egy polcrendszerek forgalmazásával és – igény szerint – telepítésével foglalkozó vállalkozás, amely vállalta a megfelelő mennyiségű nagy teherbírású polc kialakítását a raktárban, amelyre – könyvekkel foglalkozó üzlet lévén – igen nagy szükség volt. Nem lehetett hibát véteni, ezért gimnáziumi barátom a legprofibbak mellett döntött, miután az interneten böngészve rátalált a honlapjukra (http://www.rackinglog.hu/).

A Rackinglogról azt érdemes tudni, hogy rengeteg féle polcrendszer forgalmazásával foglalkoznak. Találhatunk termékeik között raklapos, gördíthető, többszintes, önhordó, kereskedelmi polcrendszereket. Emellett megtalálhatóak karos állványrendszerek, fémpolcok, salgó polcok, de ha pódiumot, galéria rendszert szeretnénk kialakítani, akkor is fordulhatunk hozzájuk bizalommal. Ezek mind nagy teherbírású polcokat biztosítanak, ahová csak szeretnénk telepíteni őket, az igényeknek megfelelően.

Érdekes volt hallgatni, ahogyan a barátom beszélt az üzlet körüli megvalósítással járó teendőkről, nekem nem is jutna eszembe, hogy ennyi mindenre gondolni kell egy üzlet kialakításakor, bár éppen könyvesbolt esetében a polcrendszer kézenfekvő. 

Szolgáltatásaik tekintetében a Rackinglog egyébként az értékesítésen felül tervezést és telepítést is vállal. A tervezés során felmérik az igényeket, a helyiség adottságait, hogy a legmegfelelőbb kialakítást tegyék lehetővé ügyfeleik számára mind a helykihasználást, a minőséget és az anyagi tényezőket illetően. A tervezést követően leszállítják a szükséges, előre legyártott alapanyagokat, majd pedig az ügyféllel közösen megegyezve elkezdik a telepítési munkálatokat, mindezt kiváló műszaki szakemberek segítségével, a munkavédelmi szabályokat maximálisan figyelembe véve bonyolítják le.

Professzionalizmusuk a kiváló szakembereken túl betudható a 25 éves fennállásuk alatt megszerzett tapasztalatnak, valamint nemzetközi jelenlétüknek is, amely lehetővé teszi, hogy a legkorszerűbb raktározási technikákkal operáljanak. 

Termékeik TÜV és ISO minősítéssel rendelkeznek, ezen felül pedig 2-5 éves gyártói garanciát vállalnak rájuk terméktípustól függően. Ha mindez nem lenne elég, 10 év után még gyártási garanciát is vállalnak, ha a későbbiekben bővítésre vagy az elemek cseréjére kerülne a sor esetlegesen.

Én nagyon örültem, hogy legkedvesebb gimnáziumi barátom volt annyira bátor, hogy ebben a világban vállalkozásba fogjon, hiszen köztudomású, hogy milyen sok nehézséggel jár, ám a tény, hogy most mennyire sikeres, őt igazolja. Különösen nagy dolog ez, ha figyelembe vesszük, hogy alig egy éve indította útjára az antikváriumot, amelynek én is rendszeres látogatója vagyok. Miután mindent megbeszéltem vele az üzlet kialakításáról, már csak egy kérdésem maradt hozzá, nevezetesen hogy mikor találom őt is benn az üzletben. Elmondta, hogy szerencsére sokan segítenek neki a bizniszben, ezért nincs mindig ott, de ha előre megbeszéljük, akkor ő is ott lesz. Kezet ráztunk rá, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot.