Egy jó tipp és meg is vannak az új nyári gumik

Úgy nagyjából másfél-két hónappal ezelőtt ellátogattam egy irodalmi múzeumba. Híres magyar költők és írók életéből tudhattam meg olyan érdekes és izgalmas történeteket, amik az irodalomkönyvekben nincsenek benne. Emellett írógépeket, tollakat, különféle személyes tárgyakat is kiállítottak. De ami számomra még ezeknél is érdekesebbek voltak, azok versek eredeti kéziratai voltak. Mindig elcsodálkozom azon, hogy mennyivel másabb volt akkor az emberek kézírása, hogy mennyire szépen formázták a betűket. Nagyon pozitív és egyben meglepő is volt, hogy nagyon sok fiatalt láttam a múzeumban. Ez önmagában mondjuk annyira nem furcsa, mert rengeteg féle kiállítást szoktak szervezni. Inkább azon döbbentem meg, hogy mennyi tinédzsert érdekel az irodalom, és a költők élete. Titkon kicsit bízom is abban, hogy nem egy kötelező iskolai feladat részeként voltak ott.

Kiderült, hogy a múzeumban dolgozik egy régi osztálytársam, aki magyar szakos volt az egyetemen, így amikor végigjártam a kiállítást, felajánlotta, hogy hazavisz. Nemrég szerezte meg a jogosítványát és télen vett egy autót, így természetesen minden lehetőséget kihasznál, hogy vezethessen. Útközben elmesélte, hogy nagy bajban van, mert még elég tapasztalatlan az autóval kapcsolatos dolgok terén, és nem tudja, hogy honnan fog nyári gumit szerezni, és hogy milyet kellene vennie. Arról nem is beszélve, hogy biztos nagyon drágák.

Javasoltam neki, hogy írja be a keresőbe, hogy „nyári gumi akció”, mert akkor egészen biztosan fog találni jó áron. Azonnal a fejéhez kapott, hogy ez hogy hogy nem jutott neki eszébe.

Néhány nappal később fel is hívott, hogy milyen jó tippet adtam.

Ugyan végig nézett pár ajánlatot, mire eljutott a legjobbhoz, de olyan, már-már szinte hihetetlen nyári gumi akciót talált, hogy nem is késlekedett, azonnal megrendelte, mert attól tartott, hogy ha nem így tesz, akkor lemarad róla.

Rengeteg nagy akciót talált azon az oldalon, ezért úgy döntött, hogy így nem fog spórolni rajta – egyébként sem akart, első a biztonság -, ezért egy több, mint háromszázezer forintos szettet nézett ki, amire 49% kedvezmény van.

Kicsit kételkedtem abban, hogy jó ötlet volt-e, mert mondta is, hogy fogalma sincs, hogy milyet vegyen, meg is jegyeztem, hogy előtte azért alaposabban utána nézhetett volna annak, hogy jók lesznek- a gumik a kocsijára.

De teljesen biztos volt abban, hogy jót választott. Ugyanis a vásárlást megkönnyítendő, különféle beállítások segítségével lehet szűrni a találati listát, nem csak a paraméterek, de autók szerint is. Csak ki kell választani az autó gyártóját, a típust és az évszámot, amiben gyártották, meg persze azt, hogy milyen gumira lenne szükség, és ennek megfelelően mutatja a találatokat. Egyébként nagyon lazán vette, mert azt mondta, hogy ha valamilyen csoda folytán mégse passzolna az autóra, akkor sincs baj, mert internetes vásárlás, ezért 14 napon belül, sértetlen állapotban, vissza lehet küldeni a gumikat.

Ami egyébként számomra meglepő, hogy kifejezetten olcsón szállítják házhoz. Darabonként 1490 forintot kell csak fizetni, ami valóban kevés, ha belegondolunk, mert már egy gumiabroncs is elég nehéz és nagyméretű. Mondta a barátnőm, hogy ő szívesen elment volna érte, mert személyes átvételre is van lehetőség, de az Miskolcon van.

Ennek a nyári gumi akciónak a keretei között egyébként nem csak több százezer forintos gumikat lehet venni, már nagyjából kilencezer forint környékén lévő akciót is elcsíphet az, akit érdekel.

Összegezve a dolgot: az ismerősöm nagyon jól járt, hiszen gyakorlatilag féláron tudta megvásárolni az abroncsokat, ennek a nyári gumi akciónak hála, és szerencsére jól is választott, mert ellenőrizte, és pont jó méretet vásárolt.