Az igazi kikapcsolódáshoz csak egy jó könyvre és egy hozzá illő helyszínre van szükség

Mindig is imádtam a könyveket, és azon belül is az igaz történetekről szólókat. Talán sokan ismerik a szerelmi bánat érzését. Nyilván az én nagy szerelmi kalandom is így ért véget először, habár ki sem bontakozhatott… Akkor nagyon magam alatt voltam, és szükségem volt egy jó kis Szabó Magda könyvre, bezárkózva a szobám falai közé. Ha mégis be kellett mennem a városba, akkor az írónő könyvei kísértek a metrón és villamoson, alkalomadtán pedig még a járdán sétálva is.

Aztán mégiscsak fordult egyet a kocka: a szerelmi bánatot felváltotta a hirtelen jött boldogsággal való szembesülés. Mi ez az érzés? Hogyan kezeljem? Kezeljem egyáltalán? Meddig fog tartani? Sok kérdés volt bennem, ezért úgy éreztem, kell egy jó könyv ehhez. Nyáry Krisztián Így szerettek ők magyar irodalmi könyveit választottam, ugyanakkor azt is tudtam, hogy helyszínt is kell keresnem ehhez a kikapcsolódáshoz.

Találtam egy oldalt, ahol vitorlást lehetett bérelni a Balatonnál, akár kapitánnyal együtt: https://balatonpro.hu/balatoni-vitorlazas-kapitannyal/. Azt szerettem volna, ha valami nagyon pozitív és költői vesz körül ezen a rövid lelki utazáson. A kapitányok azonban hajlamosak fölöslegesen társalogni, mert úgy gondolják, hogy ha fizet a vendég, akkor biztos szórakoztatni is kell. Szóval én előre szóltam a kapitányomnak, hogy ez gondolkodós hajózás lesz, a cél az egyedüllét lesz. Meglepetésemre, egyből megértette, mire gondolok és egy fantasztikus élménnyel gazdagodtam a végére. Mindenkinek ajánlom a https://balatonpro.hu/balatoni-vitorlazas-kapitannyal/ oldalt és céget, mert amellett, hogy megértő fülekre lehet találni, ezzel még egy szuper esélyt is ad magának az ember, hogy átgondolhassa, ami éppen benne van.