Az acél áráról olvasni is olyan mint egy irodalmi alkotás

Mostanában több cikket kellett olvasnom az acélról és az acél áráról. Ezek sokszor irodalmi alkotásoknak tűnnek legalábbis számomra. Mivel nem vagyok benne a fémes szakmában, ezért a legtöbb minden amiről írnak az sokszor a képzeletemre van bízva. Nem mindig tudok rájönni, hogy mit is szeretne az író mondani. Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül, mert sokan nem értenek hozzá és segítség kell számukra a megértéshez. A családom férfi tagjai nagyon otthonosan mozognak ebben a témában, tőlem ez egy kicsit idegen.

Jelenleg mégis az acél ár és minőség közti összefüggést kutatom kisebb-nagyobb sikerrel. Szerencsére jó ismerősöm irányított az Acélpartner Kft. oldalára, hogy még többet tudhassak meg ezzel kapcsolatban. Amit azonnal megértettem az az, hogy az acél lemezek különböző méretekben és vastagságokban lehet kapni. Ezek megmunkálása gépekkel történik, mert így tudnak legpontosabban és leghatékonyabban termelni az ügyfelek részére.

A szolgáltatások

A lángvágás az egyik szolgáltatás, amivel foglalkoznak. Ez a folyamat tiszta propángáz felhasználásával történik azért, hogy a vágás pontosabb legyen. Természetesen ezen folyamat előtt az anyagot kézi köszörűvel és szemcseszóróval kezelik a megfelelő tisztaság érdekében. Egy másik lehetőség az élletörés, melyet félautomata kézi vezérlésű gépekkel végeznek el 50 mm gyökmélységig. Ezen kívül plazmavágásra is van lehetőség, azoknál az acél lemezeknél, melyeknek erősebb az ötvözete.

Arra elég haza rájöttem, hogy az acél ötvözet minősége összefüggésben van az acél lemez árával. Az Acélpartner Kft. oldalán több különböző lemez típus közül lehet választani attól függően, hogy mire is szeretnénk használni az acél lemezt. A legjobb minőségű a melegen hengerelt nemesíthető és betétben edzhető durva lemez. Ez c45 minőségben kapható és ezt leginkább gép és szerszámgyártáshoz érdemes használni.

Ezen a fajtán kívűl vannak még nagyon jó minőségű viszont más felhasználási módra alkalmas lemezek is. Mindenképpen érdemes kikérni a cég véleményét ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyiket érdemes választani. Ők nagyon profik abban amit csinálnak és még azt is olvastam az oldalukon, hogy az országban egyedülálló módon tudnak kezelni olyan lemezeket, melyek már előzőlegesen meg lettek munkálva. Ehhez a gyökkezeléshez CNC vezérlésű gépeket használnak és 40 mm mélységig képesek dolgozni. Ez nem is feladat és micsoda technológia.

Ha felvesszük a kapcsolatot a kapcsolattartókkal, akkor hasznos információkhoz fogunk jutni. A weboldalon keresztül is tudunk árajánlatot kérni, ha már sikerült kiválasztanunk, hogy mire is van szükségünk. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a kapcsolat fülre kattintani és nevünk, telefonszámunk és e-mail címünk megadása után lehetőség van üzenet küldésére. Számíthatunk rá, hogy választ néhány napon belül fogunk kapni és megrendeléstől függően egy két héten belül már a kész terméket tarthatjuk a kezünkben.

Média

A média fül alatt több interjút is meghallgathatunk, valamint arra is lehetőségünk van, hogy videót nézzünk a különböző gyártási műveletekről. Ez rendkívül izgalmas, még nekem is pedig nem igazán mozgok otthonosan a fémes szakmában, viszont testközeli élményt nyújthatnak a felvételek. Viszont ha ezek után is kérdések maradnának benned a különböző szakkifejezésekkel kapcsolatban, akkor az acél kisokosban biztosan megtalálod majd, amit keresel.

Számomra az acél lemez ár és minőség összehasonlítása nagyon érdekes élmény volt. Az teljesen biztos, hogy az embernek komoly szaktudása kell, hogy legyen ahhoz, hogy a témához érdemlegesen tudjon hozzászólni. Szerencsére az Acélpartner Kft. már megszerezte ezt a tudást és nekünk csak rájuk kell bíznunk magunkat.

acél lemez ár