A shea vaj jól jöhet, ha szeretsz a szabadban olvasni

Leginkább a szabadban szeretek olvasni. Van egyfajta hangulata, amikor az ember kiül egy padra a város egy csendesebb csücskében, előveszi a könyvét és belemerül a történetbe, miközben körülötte galambok totyognak, idős párok andalognak, és gyengéden susognak a fák. Amikor egy érdekes részhez jutunk a könyvben felemelhetjük a fejünket, magunkba szippanthatjuk a város illatát és eltöprenghetünk a részleteken. Számomra a tél és a hideg idő sem képez kivételt, ilyenkor is a friss levegőt választom a levegőtlen szoba helyett. Annyi különbséggel, hogy ilyenkor a park helyett az erkélyre ülök ki, beburkolózok egy hatalmas pokrócba, magam mellé készítek egy bögre teát és kezdődhet a kalandozás a kedvenc íróim fantáziavilágában. Egyetlen probléma van ezzel. Mégpedig, az, hogy a kezem borzasztóan tud fázni ilyenkor. És mivel kesztyűben nehéz lenne lapozgatni, rendszerint inkább bekockáztatom, hogy lefagynak az ujjaim, de akkor is ragaszkodom a kinti olvasáshoz. Az utóbbi időben azonban eléggé kifújta a hideg szél a kezemet és most csúnyán kirepedezett a bőröm. Hiába kenegettem kézkrémekkel nem igazán segítettek. Miután elpanaszoltam a helyzetet egy barátnőmnek, azt mondta tud rá egy terméket, ami biztosan segíteni fog. Át is linkelte egyből: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_dezodoralt_80_gramm.html

A termék, amiről szó van a shea vaj, egy Afrikából származó fa csonthéjas terméséből előállított krémes, világos színű anyag. Állagra inkább zsíros, de jól kenhető és puha. Ahhoz, hogy megőrizze szilárd halmazállapotát, max. 20 fokon lehet tárolni. Dezodorálással állítják elő, ami annyit takar, hogy leszűrik, majd gőzölik, hogy megszabaduljon a szennyező anyagoktól, amik az erős aromájáért is felelősek. Gazdag vitaminokban, illetve telített zsírsavakban is. A legtöbben ekcémára, vagy pikkelysömörre alkalmazzák, mivel csökkenti a bőrirritációt.

A Humanity Áruház, ahonnan a barátnőm is szokott rendelni egy natúr, többnyire száz százalékos tisztaságú termékeket forgalmazó bolt, ahol számos kozmetikumalapanyagot találhatunk, természetesen mind természetes és ellenőrzött minőségű. Emellett a boltban vitaminok, szilikon formák, növényi szárítmányok is kaphatóak. Megbízható cég, egy-két nap alatt szállítanak, és az ügyfélszolgálatuk is rendkívül segítőkész. Szinte csak jókat olvasni róluk az oldalukon.

Ami viszont tényleg megfogott a boltban az az, hogy folyamatosan igyekeznek minél zöldebbé válni. Ez a shea vaj https://www.humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_dezodoralt_80_gramm.html például 2019 óta üvegtégelyben kerül eladásra, a korábbi műanyag tégely helyett. Ezen felül a PET palackok is üvegre lettek cserélve. Ezen felbuzdulva meg is rendeltem, és bár alig hittem el valóban ég és föld a különbség a korábbi kézkrémeim és a shea vaj között. A bőröm újra puha és hidratált. Végre ezen se kell aggódnom, és olvashatok továbbra is a friss levegőn.