A legműveltebb ismerősöm lakásbiztosítása

Van egy lány ismerősöm, akiről az a benyomásom, hogy olyan, mintha egy két lábon járó lexikon lenne. Elképesztően művelt, és gyakorlatilag bármilyen témával kapcsolatban könnyedén elbeszélget bárkivel, irigylem is emiatt.

Saját bevallása szerint ugyanakkor a valódi szenvedélye a magyar irodalom, ez az amiről igazán mélyreható ismeretekkel, és rengeteg olvasmánnyal rendelkezik. Borzasztóan érdekes élmény volt, amikor egyszer meghívott engem, és több más barátunkat is a lakásába, az ugyanis tele volt könyvektől roskadozó polcokkal. Még a könyvek tetején is könyvek voltak, már tulajdonképpen nincs is hová pakolni őket, pedig azt mondja, hogy még így is az általa elolvasott könyvek túlnyomó többségét könyvtári könyvek képezik. El sem tudom képzelni, mennyi könyvet olvashatott el életében, pedig még csak a húszas éveinkben járunk.

Amikor ott voltunk nála, mesélt nekünk arról is, hogy a szülei unszolására lakásbiztosítást kötött, mert tartanak attól, hogy a lakás, amit neki vettek, valamilyen kárt szenved. Érthető is az aggodalmuk, hiszen szinte egy életen át spóroltak azért, hogy egy nap megvehessék az egyetlen lányuknak azt a lakást, és manapság van is mitől tartani, hiszen ha csak a betöréskre gondolunk, egy eléggé mindennapos jelenségről van szó.

Igazság szerint ez a lány nem is panaszkodott, azt mondta, hogy nagyon könnyen ment minden, mert a Pannonsafe-en keresztül intézte el a lakásbiztosítást. A Pannonsafe-ről tudni kell, hogy a honlapjukon rendelkeznek egy online lakásbiztosítás kalkulátorral, amelynek a segítségével egyszerűen és kényelmesen elintézhetjük a lakásbiztosítást az interneten kersztül. Hozzáteszem azok számára, akik biztostítóváltáson gondolkodnak, hogy ennek a szolgáltatásnak további előnye, hogy amennyiben az online lakásbiztosítás kalkulátor segítségével bonyolítjuk le váltást, a Pannonsafe munkatársai helyettünk elintézik a korábbi szerződés felmondását. Ehhez csak arra van szükség, hogy legalább a biztosítási évfordulót megelőzően 30 nappal jelezzük a felmondási szándékot. Abban az esetben, ha már nem emlékeznénk rá, az évforduló pontos dátuma a lakásbiztosítási szerződésen szerepel, így onnan megbizonyosodhatunk róla.

Ha nekem lenne szükségem lakásbiztosítást kötni, már csak azért is a Pannonsafe-et választanám, mert országos lefedettséggel rendelkeznek: országszerte több, mint 20 irodával és közel 200 munkatárssal dolgoznak, így szinte bárhol elérhetőek számunkra. Ezen felül biztató az a 17 éves tapasztalat, amellyel bírnak, hiszen bárki számára a legmegnyugtatóbb egy hosszú ideje a piacon működő céget megbízni egy feladattal, különösen ha a pénzügyeinkről van szó.

Ilyesmin én még nem gondolkodom, mert egyelőre nagyon távolinak tűnik, hogy legyen egy saját lakásom, mindenesetre nem bánom, hogy ez szóba került, mert így legalább van némi fogalmam arról, hogy hogyan is működik ez. 

Már csak azt kell elhatároznom, hogy a saját lakásom megvásárlásáig eltelt időben kiolvassak annyi könyvet, amennyit ez a lány olvasott el mostanáig. Nem lesz könnyű feladat.