A könyvkiadónk éves buliján fotóautomata fokozta a jó hangulatot

Nagyon összetartó csapat a miénk. Kemény a munka egész évben, ezért 365 naponként minimum egyszer (de inkább többször, kisebb volumenű összejöveteleken is) igyekszünk kiengedni a fáradt gőzt. Az irodalom szeretete mellett imádjuk a társasokat, az élőzenét és mindent, ami mókás, ezért a szervezést már jó korán megkezdjük, hogy biztos minden részlet a helyén legyen. A helyszín általában változatlan, de minden más téren próbálunk a lehető legkülönfélébb programok közt nézelődni évről évre. Amikor a kollégám átdobott egy üzenetet, hogy keressek rá arra, hogy “fotóautomata budapest”, nem igazán értettem, mire gondol. Egyből a fényképnyomtatásra asszociáltam, ami a drogériákban érthető el, aztán a nagy fotódobozokra gondoltam, ami sok filmben és irodalmi műben visszatérő romantikus és bohókás elem. De egyik sem talált, ez már valami sokkal modernebb eszköz.

A selfiegép egy olyan okos kütyü, amiben egy tükörreflexes fényképezőgép, egy stúdió minőségű vaku és egy fotónyomtató rejlik. Mindez azt garantálja, hogy elég egy mozdulat az érintőképernyő kijelzőjén, készül is a fotó, a nyomtató pedig egyből oda is varázsolja elénk a kész művet. A Selfiegép honlapjáról az is kiderül, hogy ez egy egyre népszerűbb szolgáltatás, Magyarországon pedig ők az elsők. Ilyen fotógépet vagy fotógépeket szokás esküvőkre, céges bulikra, fesztiválokra és egyéb rendezvényekre is bérelni, tehát ezért ajánlotta nekem a “fotóautomata budapest” keresőkifejezést a kollégám.

Az árak igencsak barátiak, a főváros belül pedig nem számítanak fel kiszállási díjat – de ahogy láttam, a vidékre való szállítási árak is elég jutányosak. Selfiegépet 4-6-8 órára bérelhetünk, az ár minden esetben tartalmazza a korlátlan mennyiségű fotó elkészítését, nyomtatását és a személyes asszisztenciát, azaz egy kollégájuk az egész este során a segítségünkre van a géppel szükség szerint. A túlóra díja minden esetben 13 ezer forint óránként.

Az elkészült fotók 10*15 cm nagyságúak. A képek hátuljára akár mágnesszalag is igényelhető, így egyedi kis kiegészítő válik belőle otthonunk számára. Emellett lehetőség van a képek személyre szabására: egyedi logót, szöveget, dátumot vagy keretet is kérhetünk rájuk az esemény fényének további növelése érdekében. A kattintások digitális formában is tárolódnak és rövid mozgóképek készítésére van mód az eszközzel, így ezekből később GIF készíthető, a kiváló minőségű fotókat pedig kedvünkre megoszthatjuk az online térben.

Fokozza az élvezeteket és a bolondozást, hogy mindenféle kiegészítőt kérhetünk a fotóbox mellé, mint a különböző kalapok, álarcok, bajuszok, napszemüvegek. Csak győzzön mindenki válogatni – ahogy a kollégáimat ismerem, mindenki a legabszurdabb szetteket fogja magára ölteni.

Az oldalon az előbbi információkon felül képgalériát és cikkeket találunk még, ezek segítenek még jobban eligazodni a témában.

Mi biztosan rendelni fogunk tőlük egy vagy két eszközt a bulira, már alig várom!