A könyvbolond geek betör a piacra

A szüleim már babakorom óta a könyvek szeretetére tanítanak. Anya már a kórházban meséket olvasott nekem, és ezt a jó szokását egészen gimis koromig megtartotta. Fáradozásuknak komoly hatása volt rám, mert kialakult egy erős kötelék köztem, és az írott tartalom között. Babaként még csak a papír ízét kóstolgattam, aztán idővel elkezdtem egyre szofisztikáltabban használni a köteteket. Öt évesen már el tudtam olvasni a könnyebb írásokat, kilenc évesen pedig már heti három könyvet kivégeztem.

Különösen a magyar irodalom nagyjai fogtak meg, és az alapművek mellet elkezdtem kevésbé ismert klasszikus magyar műveket is felkutatni. Annyira ráfüggtem a témára, hogy úgy döntöttem, nyitok egy magyar irodalmi alkotásokat forgalmazó könyvesboltot.

A vállalkozásomhoz kellet egy székhely, amely bejegyzéséhez a Székhelyszolgáltatás24 által nyújtott székhelyszolgáltatás tűnt a legmegfelelőbbnek. Ez azt jelenti, hogy több városban vannak irodáik – azt hogy pontosan hol, mindjárt részletezem – és ezekre a helyekre a cégek bejegyezhetik a székhelyüket. Ez jól jön olyan esetben, ha például az adott vállalkozásnak nincs külön irodája, hanem otthonról működik. Természetesen az otthon kialakított székhely is egy élő megoldás, de sok hátránnyal jár. A székhelyre a hatóságok bármikor benézhetnek ellenőrzés céljából. Ha a saját lakásunk alakítjuk ki erre a célra, akkor óhatatlanul behatolnak a privát szféránkba, ami még a legextrovertáltabb személyeknek is kellemetlenséget okozhat. Emellett az esetleges, hatóságok által eszközölt kényszerintézkedéseket is el kell tűrnünk, ha az otthonunk a székhely, és építményadót is fizetnünk kell. Szóval otthon létrehozni a székhelyet szívás. Egy székhelyszolgáltatóval viszont minden efféle kellemetlenség elkerülhető.

Vannak nagyobb cégek, akik simán megengedhetnek maguknak egy irodát, de mégis a székhelyszolgáltatás mellett döntenek. Ennek oka az adóoptimalizálás. Pestmegye egyes településein ugyanis nem kell iparűzési adót fizetni. Tehát, ha az adott cég kiszervezi a székhelyét egy ilyen helyre, akkor bizony rengeteg pénzt spórolhat meg.

Itt jönnek képbe a Székhelyszolgáltatás24 irodáinak helyszínei. Van irodájuk Budán és Pesten, ami nagyon kényelmes, hiszen nem kell elhagyni a fővárost, ha a székhellyel kapcsolatos ügyeket akarjuk intézni. A Budapesti irodák mellett a fentebb említett adóoptimalizálási megoldásra pedig Újlengyelben is létesítettek kirendeltséget. Ebben a kedves kis községben már 30 éve nincs iparűzési adó, és az önkormányzat a jövőben sem tervezi bevezetni. Az egyes cégek igényeik szerint eldönthetik, melyik székhelyszolgáltatás csomag a jobb számukra.

Nagy a verseny a székhelyszolgáltatók piacán, de a Székhelyszolgáltatás24 csapata már bizonyított 11 tapasztalatával, megbízhatóságát alátámasztó certifikációival és elégedett ügyfeleivel.