A barátnőmmel beszélgettem a könyvbemutató szünetében

Nóra a barátnőm, aki hozzám hasonlóan rajong az irodalomért, de azon belül is kiemelt helyen szerepelnek a magyar nyelven íródott művek. Mikor általános iskolások voltunk, mi ketten voltunk az irodalomtanár kedvencei, ami nem is véletlen. Mi minden verset megtanultunk, minden kötelező olvasmányt elolvastunk és mi kérdeztünk a legtöbbet az órákon. Nóra kiválóan tudott verset elemezni, de én meg az olvasónaplók írásában jeleskedtem inkább.

Borítékolható volt, hogy a humán tanulmányok felé fogunk orientálódni majd az egyetemi éveink során is.

Ez így is történt.

Én irodalomtanár lettem, Nóri pedig újságíró. A mai napig tartjuk a kapcsolatot és rendszeresen eljárunk közösen könyvbemutatókra is. Legutóbb egy híres magyar kortárs író könyvbemutatójára mentünk el, egy nagyon kellemes belvárosi kávéházba. Imádtuk az egésznek a hangulatát. Mikor elérkezett a szünet, azt hittem, hogy Nórival a könyvbemutatóról fogunk majd társalogni, de Ő valami egészen másra tért ki. Szeretett volna várni a bejelentéssel, de már nem tudott tovább várakozni az örömtől.

Mivel egy bizalmas barátnője vagyok, ezért beszámolt róla, hogy nem olyan rég mellbimbo plasztikai műtéten esett át. Sajnos ezzel a testrészévével már nagyon régóta nem volt kibékülve, és emiatt a nőiességét sem tudja úgy megélni, ahogy azt szerette volna.  Ez egy testi elváltozás volt, azonban sokkal inkább a lelkét bántotta. A műtétjének köszönhetően azonban ennek most már végre vége, és egy felszabadult Nőnek érezheti magát.

A plasztikai sebészet, ahol a mellbimbo műtétje megtörtént, az egyik legmodernebbnek számít Magyarországon. Az itt található eszközök és kellékek az elérhető legmagasabb színvonalat képviselik. Ez az állítás a műtétet végző sebészre is igaz, akiről a honlapon található információkon keresztül megtudhatjuk, hogy folyamatosan képzi magát.

Nóri esetében a problémát a befordult mellbimbo jelentette. Ez egy veleszületett rendellenesség, melynek több fokozata is létezik. A barátnőm esetében azért nem a legsúlyosabb eset állt fent, tehát ezek a testrészei nem voltak teljesen befelé fordulva a melleibe, de attól még így is eléggé zavaró volt a számára. Ez nem csak esztétikailag volt hátrányos, de a későbbiekben is problémát jelentett volna a szoptatásnál.

Ennek megoldására több lehetőség is van, melyeket Nóri az orvossal alaposan átbeszélt a konzultáció során. A doktor úr egy olyan eljárást javasolt a számra, ahol a tejutak állapota nem fog rongálódni. Ezt az eljárást gyűrűszerű, körkörös korrekciónak nevezik. A másik két lehetőség a megfelezéses, illetve az alábújtatásos alkalmazások lehetett volna, de ezekről az orvos inkább lebeszélte, mert kevésbé találta alkalmasnak rájuk.

A műtét úgy történt, hogy a mellbimbo két oldalán ívelt bemetszéseket végezett el. Erre azért van szükség, hogy a bimbót ki lehessen onnan emelni, amit aztán ebben az állapotban rögzítenek. Miután ez megtörtént, a kis bőrsebeket, melyek fél centitől egy centiig terjedhetnek, lezárják.

Nóri szerint nagyon jól sikerült a műtétje, és teljesen elégedett az eredménnyel. Az is nagyon fontos, hogy a mellben található tejutak sem sérültek meg ennek az eljárásnak köszönhetően.

Maga a műtét és azt követő időszak is csak minimális kellemetlenséggel járt a számára. Semmiféle komplikáció nem lépett fel, ami persze nem is csoda annak tekintetében, hogy itt micsoda szakértelemmel is dolgoznak. A teljes gyógyulásra sem kellett túl sokat várnia.

Az az igazság, hogy már én is elgondolkodtam azon, hogy felkeresem ezt a plasztikai sebészetet, egy másfajta beavatkozás céljából. Ha Nóri ilyen jó véleménnyel van róluk, akkor valószínűleg én sem fogok csalódni.